Hvite Busser godkjent som opplæringsinstitusjon

Publisert: 10. juni 2016 av: hvitebusser

Vi er stolte av å ha blitt godkjent som «Educational Institution»  av ledelsen i Auschwitz. Det gir oss en rekke fortrinn ved forhåndsbestillinger av guider. Det hang høyt å bli godkjent som opplæringsinstitusjon og vi ser fram til et enda tettere samarbeid med museet.

Minnestedet og leirmuseet Auschwitz & Birkenau er stedet hvor vi har flest grupper til. Hvite Busser har gjennom mange år hatt et godt samarbeid med leirmuseet og fått plasser til alle grupper, til tross på stadig større besøkstall til stedet. Museet innførte en ny stram praksis i 2014/2015, der de prioriterer besøkende opp etter tilhørighet (1), opplæringsinstitusjon (2) og alle andre (3).

Vårt opplegg med reiser for norske skoleungdommer og det som formidles på en reise med Hvite Busser har flere ganger blitt presentert som ganske unikt for lærer fra hele Europa av nettopp leirledelsen i Auschwitz. Tidligere i vår ble vi også invitert på besøk til Auschwitz for å gi guidene der en bedre forståelse av hva våre reiseledere formidler til våre deltagere. Vi håper at alt dette vil gi våre deltagere en enda bedre forståelse av det de ser når de besøker Auschwitz.

Utviklet av: Folkebadet.no