Skip to main content

Klassetur til Krakow og Berlin 8 dager

Vi kjører med buss fra Norge.
Få med deg det beste av to kulturer, og noen av de sterkeste inntrykkene i de tidligere konsentrasjonsleirene Auschwitz/Birkenau, Sachsenhausen og Ravensbrück - på samme tur.

Dette programmet en en skisse på hva klasseturen inneholder. Ved start andre steder og andre ferger kan rekkefølgen på dagene endre seg litt.

Dag 1 Utreise

Avreise fra Oslo om morgenen. Vi kjører via Sverige til fergen. En lunsj underveis er inkludert. På fergen er det kveldsmat og overnatting i 4-senglugar.

Dag 2 Mot Krakow

Frokost på fergen før ankomst. Tyskland eller Polen. Vi kjører mot Krakow. Underveis er det inkludert et måltid, og vi forbereder neste dag med film og orientering fra reiseleder. Sen ankomst Krakow og innsjekking på hotell. Felles kveldsmat inkludert.

Dag 3 Auschwitz/Birkenau

Frokost før avreise med bussen til Oswiecim. Hele denne dagen benyttes i KZ-leirmusem Auschwitz og KZ-leiren Birkenau. Omvisning med lokalguide og to måltider er inkludert.

Dag 4 Krakow

Frokost før avreise med bussen til Krakows kjente saltgruver. Etter omvisning i Saltgruvene med lokalguide kjører vi til Krakow sentrum. Om kvelden er folkloredans og middag inkludert.

Dag 5 Krakow – Berlin

Frokost og utsjekking før avreise med bussen Berlin. Ved ankomst Berlin blir det kort sightseeing før vi reiser til hotellet for innsjekking. Felles kveldsmat og overnatting i flersengsrom.

Dag 6 Berlin

Frokost før avreise til Berlin sentrum. Det er satt av tid til museumsbesøk, og vi har flere steder vi anbefaler. Ettermiddagen kan vi anbefale at man rusler litt rundt på egenhånd i små grupper. Kveldsmat på hotellet er inkludert.

Dag 7 Leirmuseum

Frokost før avreise med bussen til leirmuseum Sachsenhausen i Oranienburg. Her blir det omvisning før vi kjører til Fürstenberg for omvisning i kvinneleirmuseum Ravensbrück. Et felles måltid inkludert mellom besøkene. Vi kjører videre til fergen hvor det er et felles kveldsmåltid og overnatting i 4-sengslugar.

Dag 8 Retur til Norge

Frokost på fergen før ankomst Sverige. Et måltid er inkludert underveis mot Oslo. Ankomst Oslo om ettermiddagen.

Bilder