Skip to main content

Klassetur til Lublin, Warszawa og Gdansk 8 dager

8 Dager man aldri vil glemme. 

Bli med Hvite Busser på en annerledes klassetur

Dette forslaget er med buss fra Norge. På denne turen vil vi besøke leirmuseene Majdanek og Stutthof samt Westerplatte i Gdansk, hvor 2. verdenskrig startet. Du får også med deg flere flotte polske byer på denne reisen, Lublin, hovedstaden Warszawa og polens "syden" - de tre byene Sopot, Gdynia og Gdansk. 

Dette programmet en en skisse på hva klasseturen inneholder. Ved start andre steder og andre ferger kan rekkefølgen på dagene endre seg litt.

Dag 1 Utreise

Avreise fra Oslo om morgenen. Vi kjører via Sverige til fergen. Underveis ser vi film og reiseleder forteller om bakgrunn for Hvite Busser både historisk og i dag. Vi bruker også tiden til å forberede oss til de neste dagene og bli kjent med hverandre.
Vi tar nattferge fra Sverige og til Polen. 

Dag 2 Til Lublin

Etter frokost på fergen kjører vil til Lublin. Her sjekker vi inn på hotellet før man har kvelden på egenhånd eller etter avtale med lærer/foreldre på reisen.

Dag 3 Leirmuseum Majdanek

Vi starter dagen med tidlig frokost og utsjekking før vi kjører til leirmuseum Majdanek. Her får vi ca. 3 timers omvisning med lokalguide fra museet.
Etter omvisning spiser vi lunsj sammen før vi kjører videre til Polens hovedstad Warszawa.
I Warszawa sjekker vi inn på hotellet og spiser middag før man har kvelden på egenhånd eller etter avtale med lærer/foreldre på reisen.

Dag 4 Polens hovedstad

Etter frokost har vi hele dagen i Warszawa, noe på egenhånd og et besøk på Warszawa Uprising Museum.

Dag 5 Til Gdansk

Etter frokost på hotellet og utsjekking kjører vi med buss til Gdansk og sjekker inn for to netter her.

Dag 6 Leirmuseum Stutthof

Etter frokost kjører vi til leirmusem Stutthof. Her får vi omvisning i leiren og orientering om de over 300 norske politifolkene som satt her som fanger.
Senere på dagen kjører vi til Westerplatte med lokalguide og får se stedet hvor 2. verdenskrig første militære angrep tok plass.

Dag 7 Fridag og nattferge

Etter frokost og utsjekking har vi satt av denne dagen til fri benyttelse. Dagen kan benyttes til å utforske badebyen Sopot, shopping på Galeria Bałtycka, gå på museer i Gdansk, utflukt til middelalderborgen Malbork eller til Ulvehiet, Hitlers hovedkvarter. Evt. inngangspenger, transport og annet er ikke inkludert; be om tilbud.
Om kvelden (med forbehold om at det er Stena Line fra Gdynia vi reiser med) møtes vi på nærmere avtalt sted før vi reiser til fergen. 

Dag 8 Fridag og nattferge

Før vi ankommer Sverige spiser vi frokost ombord.
Vi ankommer Oslo om ettermiddagen.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
28/8KLASSETUR 8 dager med buss til Berlin og KrakowMer enn 85 499,-Bestill
2/11KLASSETUR 8 dager med buss til Krakow og BerlinMer enn 84 999,-Bestill