fbpx

Klassikeren Krakow og Berlin 8 dager

Reise med buss til Krakow og Berlin.

Vi kjører med buss fra Norge. Få med deg det beste av to kulturer, og noen av de sterkeste inntrykkene i de tidligere konsentrasjonsleirene Auschwitz/Birkenau, Sachsenhausen og Ravensbrück - på samme tur.
Fra kr 5.490,-
Inkludert måltidspakke kr 6.810 pr person v/ min 45 deltagere i lavsesong

Denne turen inneholder

 • Reiseleder fra Hvite Busser
 • Besøk og omvisning i leirmuseum Auschwitz og Birkenau utenfor Krakow og Sachsenhausen og Ravensbrück utenfor Berlin.
 • Omvisning i Berlin med fokus på andre verdenskrig, den kalde krigen og Berlinmuren.
 • Visning av Hvite Bussers filmer om konsentrasjonsleire og tidsvitner
 • Busstransport i henhold til dagsprogram
 • Overnatting i flersengsrom på hotell utenfor sentrum. Tillegg for singel- og dobbeltrom. Kontakt oss for oppgradering til sentrumshotell.
 • Ferge: Uspesifiserte nattferger Sverige – Tyskland/Polen. Overnatting i innvendig 4-sengslugar. Spør oss gjerne om andre ferger som Kielferga og Superspeed.
 • Frokost ved alle overnattinger er inkludert
 • Måltidspakken til kr 1 320 gir til sammen 12 lunch/middag.
 • Oppgitt pris er gyldig til 31.12.2020 med forbehold som beskrevet i våre reisevilkår.

Kan bestilles mot tillegg

 • Besøk i Saltgruvene utenfor Krakow
 • Folkloreaften med musikk/dans og middag i Krakow

Reiseprogram

Dette programmet en en skisse på hva dagene inneholder. Ved start andre steder og andre ferger kan rekkefølgen på dagene endre seg litt.

Dag 1 Utreise

Avreise fra Oslo om morgenen. Vi kjører via Sverige til fergen. En lunsj underveis er inkludert. På fergen er det kveldsmat og overnatting i 4-senglugar.

Dag 2 Mot Krakow

Frokost på fergen før ankomst. Tyskland eller Polen. Vi kjører mot Krakow. Underveis er det inkludert et måltid, og vi forbereder neste dag med film og orientering fra reiseleder. Sen ankomst Krakow og innsjekking på hotell. Felles kveldsmat inkludert.

Dag 3 Auschwitz/Birkenau

Frokost før avreise med bussen til Oswiecim. Hele denne dagen benyttes i KZ-leirmusem Auschwitz og KZ-leiren Birkenau. Omvisning med lokalguide og to måltider er inkludert.

Dag 4 Krakow

Denne dagen kan gruppa velge å ha fritid i Krakow. Vi hjelper dere gjerne å arranger tur til saltgruvene utenfor Krakow, Schindlers musuem eller folkloreaften.

Dag 5 Krakow – Berlin

Frokost og utsjekking før avreise med bussen Berlin. Ved ankomst Berlin blir det kort sightseeing før vi reiser til hotellet for innsjekking. Felles kveldsmat og overnatting i flersengsrom.

Dag 6 Berlin

Frokost før avreise til Berlin sentrum. Det er satt av tid til museumsbesøk, og vi har flere steder vi anbefaler. Ettermiddagen kan vi anbefale at man rusler litt rundt på egenhånd i små grupper. Kveldsmat på hotellet er inkludert.

Dag 7 Leirmuseum

Frokost før avreise med bussen til leirmuseum Sachsenhausen i Oranienburg. Her blir det omvisning før vi kjører til Fürstenberg for omvisning i kvinneleirmuseum Ravensbrück. Et felles måltid inkludert mellom besøkene. Vi kjører videre til fergen hvor det er et felles kveldsmåltid og overnatting i 4-sengslugar.

Dag 8 Retur til Norge

Frokost på fergen før ankomst Sverige. Et måltid er inkludert underveis mot Oslo. Ankomst Oslo om ettermiddagen.

Bestill tur her

 

Bildegalleri

Sachsenhausen 

Markedplassen i Krakow byr på mye spennende

Utviklet av: Folkebadet.no