Kort klassetur på en eller to dager?

Hvite Busser kan hjelpe dere å skreddersy et opplegg som passer gruppa OG reisekassa. Her er noen eksempler på dagsturer og andre korte turer forskjellige steder i landet. Kontakt oss for å tilpasse et opplegg til din skole.
Skrevet av:
Ingrid Luise Leborg Røhme
Publisert: 7. oktober 2021

Hva kan vi få til på én eller to dager?

Hvite Busser møter dere i skolegården med reiseleder og flott turbuss. Vi tar med oss 30 års erfaring fra Hvite Busser turer, og setter sammen en uforglemmelig og tankevekkende opplevelse. Reiselederen forbereder gruppa før besøk ved museer og minnesteder, og binder historien sammen.

Dagstur til 22. juli-senteret og Utøya: 1 700 kr

Vi starter med 22. juli-senteret i Oslo sentrum, og drar videre til Utøya for demokrativerksted. På begge steder løser ungdommen diskusjonsoppgaver som gir rom for refleksjon om menneskeverd og demokrati. Prisen inkluderer 1 varmt måltid.

2 dager Oslo: 2 190 kr

På to dager rekker vi fint tre museer og litt fritid i hovedstaden. Vi kan for eksempel besøke HL-senteret, Jødisk museum og Grini fangeleir. Vi kan også besøke 22. julisenteret og Akershus festning. Prisen inkluderer 1 lunsj, 1 middag og overnatting.

Dagstur Falstad fangeleir og Hegra festning: 1 190 kr

Falstad og Hegra ligger i Trøndelag øst for Trondheim. Falstad fangeleir er i dag et nasjonalt freds- og menneskerettighetssenter som tilbyr et tankevekkende og lærerikt opplegg for ungdom om menneskeverd og demokrati. Hegra festning har en lang og mangfoldig historie, og ble blant annet brukt som skjulested for motstandsfolk under andre verdenskrig. Prisen inkluderer et måltid på Falstad.

2 dager Trondheim: 2 290 kr

Den ene dagen på denne turen tilsvarer opplegget beskrevet over med dagstur til Falstad fangeleir og Hegra festning. Den andre dagen besøker vi Jødisk museum og justismuseet i Trondheim og går på byvandring mens vi ser etter snublesteiner og lærer om Holocaust i Trondheim. Overnatting og middag på hotell utenfor Trondheim.

Dagstur til Bergen og Espeland fangeleir: 1 190 kr

Vi starter i Bergen sentrum hvor vi besøker Gestapohuset, der grusomme hendelser fant sted under andre verdenskrig. Vi kan også besøke Rafto stiftelsen der elevene vil få tankevekkende gruppeoppgaver om fordommer, konspirasjonsteorier og menneskerettigheter. Videre går turen til Espeland fangeleir utenfor Bergen, som er den best bevarte fangeleiren i hele Europa fra andre verdenskrig. Turen inkluderer et varmt måltid i Bergen sentrum.

2 dager Bergen: 2 290 kr

Opplegget fra dagsturen beskrevet over kan fordeles på to dager. Vi kan også besøke Nordsjøfartmuseet som presenterer dramatiske historier om motstandskampen ved kysten og terroren som utslettet Telavåg under andre verdenskrig. Vi overnatter og spiser middag på hotell i utkanten av Bergen. Prisen inkluderer også en varm lunsj.

2 dager Elverum: 1 990 kr

Besøk Elverum Folkehøgskole der kongen sa sitt berømte “nei” til okkupasjonsmakten. Gå på fottur i Elverums skoger i flyktningers fotspor. Lær om tatere og deres historie på siden av det norske samfunnet på Glomdalsmuseet. Bo på hotell eller folkehøgskolen. Prisen inkluderer 2 varme måltid.

Om prisen

Alle priser er oppgitt inkl mva og gjelder per person fra 45 påmeldte. Prisene inkluderer buss og reiseleder. Prisen vil variere med avreisested og antall reisende.

 

 

 

Se oversikt over alle reiser i inn- og utland