Hva, hvem, når og hvor?

Som deltakere på våre reiser får ungdom utfordret egne holdninger og tanker om demokrati, menneskeverd og menneskerettigheter. Vår pedagogiske plattform er knyttet opp mot læreplanen i norsk skole. Hvite Busser har arrangert klasseturer siden 1992, og er en partipolitisk og religiøst uavhengig stiftelse.
Skrevet av:
Hvite Busser
Publisert: 15. mars 2021

Klassetur for hvem?

Vi arrangerer klasseturer i regi av både skoler og foreldre.  De fleste som reiser med oss går på ungdomsskolen i tiende klasse. Vi arrangerer også turer for videregående, folkehøgskoler og studenter. De minste gruppene er under 10 personer, mens de største er hele klassetrinn på over 200 elever. Små grupper velger oftest å reise sammen med andre.

Klassetur fra hvor?

Vi arrangerer reiser fra hele Norge, og tilpasser reisen til deres avreisested. Vi arrangerer turer både med fly og buss.

Klassetur til hvor?

Vi drar til reisemål tilknyttet steder der brudd på menneskerettigheter har forekommet, slik som konsentrasjonsleire fra andre verdenskrig. De mest populære reisene går ut i Europa til Auschwitz/Birkenau utenfor Krakow og Sachsenhausen og Ravensbrück ved Berlin. Vi tilbyr også andre steder som Praha, Gdansk og Lublin. Siden 2020 har vi også en rekke reisemål i Norge som passer inn i vårt konsept. Våre reiser er stadig i utvikling. Følg med på våre nettsider!

Klassetur når da?

Vi arrangerer tur akkurat når dere ønsker å reise. Mange velger å legge klasseturen til skolens ferie, oftest i høstferien. Dersom det er mulig anbefaler vi å unngå høysesong. Da er prisen gjerne lavere, og det er lettere å få plass på ferger, hotell og museer.

Det anbefales å være ute i god tid. Bestill gjerne tur for tiendeklassen allerede mens de går i åttende.

Arrangerer Hvite Busser også turer for voksne?

Ja vi kan arrangere reiser for voksne innenfor vårt konsept til voksne også. Vi arrangerer gjerne firmaturer eller gruppereiser for for eksempel historielag. Bara ta kontakt, så setter vi sammen et opplegg for dere.

Det hender også at vi setter opp påmeldingsturer. Følg Hvite Busser på Facebook, og følg med her på nettsiden. Du kan også sende en mail med din kontaktinfo til post@hvitebusser.no, så sender vi deg informasjon neste gang vi setter opp en påmeldingstur.

 

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud på reise for din gruppe.