Hva, hvem, når og hvor?

Hvite Busser har siden 1992 arrangert klasseturer med mening. Vi besøker historiske minnesteder og tidligere konsentrasjonsleire som Auschwitz og Sachsenhausen. Vårt pedagogiske opplegg fokuserer på menneskerettigheter, menneskeverd og antirasisme. Hvite Busser er partipolitisk og religiøst uavhengig.
Skrevet av:
Hvite Busser
Publisert: 15. mars 2021

Klassetur for hvem?

Kort sagt arrangerer vi gruppereiser med Hvite Bussers konsept for alle som spør.

De fleste som reiser med oss går på ungdomsskolen i tiende klasse. Vi arrangerer også turer for videregående, folkehøgskoler og studenter. De minste gruppene er under 10 personer, mens de største er hele klassetrinn på over 200 elever. I tillegg arrangerer vi reiser for voksne, både gruppereiser som for eksempel firmatur, og tematurer med påmelding.

Klassetur fra hvor?

Vi arrangerer reiser fra hele Norge, og tilpasser reisen til deres avreisested.

Klassetur til hvor?

Vi drar til reisemål tilknyttet steder der brudd på menneskerettigheter har forekommet, fortrinnsvis konsentrasjonsleire fra andre verdenskrig. De mest populære reisene går ut i Europa til Auschwitz/Birkenau utenfor Krakow og Sachsenhausen og Ravensbrück ved Berlin. Vi tilbyr også andre steder som Praha, Gdansk og Lublin. Siden 2020 har vi også en rekke reisemål i Norge som passer inn i vårt konsept. Våre reiser er stadig i utvikling. Følg med på våre nettsider!

Klassetur når da?

Vi arrangerer tur akkurat når dere ønsker å reise. På grunn av gratisprinsippet velger mange å legge klasseturen til skolens ferie, oftest i høstferien. Dersom det er mulig anbefaler vi å unngå høysesong. Da er prisen gjerne lavere, og det er lettere å få plass på ferger, hotell og museer.

Det anbefales å være ute i god tid. Bestill gjerne tur for tiendeklassen allerede mens de går i åttende.

Hvorfor dra på klassetur?

Hvorfor skal man reise på tur med Hvite Busser?

I vår polariserte verden er budskapet vårt viktigere enn noen gang. En reise med Hvite Busser fungerer som en vaksine mot fordommer og hat.

Ole Jonny Hansen, Daglig leder Hvite Busser

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud på reise for din gruppe.