Menneskeverdet er absolutt og ukrenkelig

Vi i Hvite Busser vil gi uttrykk for vår dypeste medfølelse med alle de tusener av mennesker som uskyldig rammes av den forferdelige konflikten mellom Israel og Hamas. Ingenting, absolutt ingenting, kan forsvare drap og vold på uskyldige mennesker!
Skrevet av:
Ole Jonny Hansen
Publisert: 13. november 2023

Menneskeverdet er absolutt og ukrenkelig. Vi oppfordrer så sterkt vi kan om at alle hever stemmen og krever en øyeblikkelig stans av volden. Det er nok hat i verden nå!

Hvite Busser har en visjon: «En fremtid med menneskeverd. Uten rasisme og ekstremisme». Vi kunne gjerne ha føyet til «uten hat, fiendtliggjøring og hatretorikk». Vi tar et klart parti i denne ekstreme konflikten; FOR de mange uskyldig lidende menneskene på begge sider.

Vi vil samtidig advare mot all retorikk som bidrar til å forsterke hat og skape og opprettholde fiendebilder. Det har vi også evig nok av.

Vi oppfordrer vår egen politiske ledelse til å være vår alles tydelige stemme som krever at verdenssamfunnet må ta umiddelbare grep, og kreve at nødvendig humanitær bistand kommer frem.