Klassetur og Covid-19

Covid-19 har gjort det ytterst krevende å planlegge reiser. Generelt vil vi allikevel si: Det er bedre å bestille en reise som må avlyses, enn å ikke bestille noe i det hele tatt.

Blir det tur? Vi får mange spørsmål om det kommer til å bli reiser i nærmeste fremtid eller ikke. Vi forholder oss til UD’s reiseråd og informasjon gitt fra FHI og Regjeringen. For veiledning om din gruppe bør reise eller ikke, anbefaler vi å kontakte deres kommuneoverlege.

Hva hvis vi må avlyse? Det er viktig at reisende setter seg inn i våre reisevilkår. Nå er det riktignok unntakstilstand, og både  vi og våre samarbeidspartnere ønsker å finne fleksible løsninger til det beste for de reisende.

Hvordan ivaretas smittevern underveis? Våre samarbeidspartnere (serveringssteder, buss selskap, hoteller osv) følger smittevernsanbefalinger for sin bransje. Gruppene vil få en smittevernguide basert på gjeldende smittevernregler. Vi vet at reglene endrer seg fort, slik at disse først gis nærmere avreise.

Hvilke ekstra kostnader følger med økt smittevern? Gruppen er selv ansvarlig for munnbind og hånddesinfiseringsmiddel. Det kan oppstå behov for ekstra plass i buss, på overnattingssteder, restauranter og museer. Dette kan medføre behov for større buss, flere hotellrom, flere guider, mindre grupper på museer og lignende. Slike ting må vi vurdere i takt med endringer i smittesituasjon og smittevernregler. Generelt vurderes en klasse som en kohort, noe som gjør det litt enklere.

 

Se oversikt over alle våre reiser