Dugnad og pengeinnsamling til klassetur

Dugnad blir ofte forbundet med at foreldre selger dopapir på Facebook, men det kan være veldig mye mer. Dugnad kan også bety samarbeid og samfunnsengasjement. Vi anbefaler sterkt at elevene selv deltar i dugnaden, da dette ofte bidrar til større engasjement og eierskap til klasseturen. 

Elevbedrifter og dugnadsaktiviteter

Her er noen eksempler på dugnad som vi har fått tips om fra våre grupper. Gi oss gjerne tips om din klasse har en god dugnads ide.

Tjenester til private i lokalsamfunnet: For eksempel snømåking, husmaling, plenklipping, stor-rengjøring, dekkskift. Innsamling av flasker til panting kan også være svært innbringende. Lag gjerne regler om at ingen skal gjøre noe helt alene.

Salg av matvarer: Kiosksalg av pølser, gryterett, kaffe, is, vafler, sveler, kaker, frukt og lodd på lokale arrangement, eller ved en travel butikk eller på et kjøpesenter. Langs kysten har vi også hørt om flere grupper som tar imot bestilling på fisk og skalldyr og kjører rundt med leveringer.

Samarbeid med lokale bedrifter og organisasjoner: Sjekk med bedrifter i ditt nærmiljø om de kan trenge noen ekstra hender til enkle jobber, for eksempel sortering av varer, varetelling eller rundvask av en idrettshall. Kanskje vil noen også sponse t-skjorter med logo eller logo. En lokal trafikkskole vil kanskje bidra i klassekassa om mange fra klassen melder seg til trafikalt grunnkurs.

Arrangement: Kinokveld, loppemarked, konsert, skolerevy, auksjon

Erasmus+ midler

Gjennom Erasmus+ ungdom kan dere søke midler til ungdomsstyrte prosjekt. Dette kan være for eksempel en konferanse, et foredrag eller lignende. Gjerne knyttet opp mot tema fra klasseturen.

Les mer om ordningen her

Salg av dugnadsprodukter fra digidugnad.no

Dersom dere ønsker å selge dugnadsprodukter slik som sokker eller gratulasjonskort, anbefaler vi digidugnad.no. Produktene stammer fra produsenter som har sertifiseringene i orden; FSC (krav til skogdrift og hensyn til lokalbefolkning), OEKO-tex (trygge tekstiler), og revisjoner fra SMETA (etisk og sosialt ansvar).

Hvite Busser har en samarbeidsavtale med Digidugnad, som gir en ekstra fortjeneste til grupper som har bestilt klassetur hos oss. Bare oppgi turnummeret når dere bestiller varer, så får dere rabatt på innkjøpsprisen. Rabatten utgjør 20 % av overskuddet på det aktuelle innkjøpet til Digidugnad. Hvite Busser mottar ikke noe av fortjenesten.

Andre fordeler med Digidugnad:

  • Risikofritt
  • Lettsolgte og miljøvennlige produkter
  • Gratis frakt
  • Selg først, betal senere

Ta kontakt med Digidugnad for mer informasjon her eller på telefon 960 16 961/ 908 54 358.

Dette utklippet er fra Andøyposten 9.2.2024 , med følgende bildetekst: HVITE BUSSER: Klasse 10B ved Andenes skole hadde våren 2007 samlet inn 90.000 kroner til klassetur ved hjelp av flaskeinnsamling, lotteri, elevkvelder, kaffe og vaffelsalg. De skulle også delta i en filmkonkurranse, der vinneren kunne vinne gratis tur med de Hvite bussene til Polen og Tyskland. Her er filmgruppa, som i følge bildeteksten som sto på trykk i februar 2007, besto av Anette Madsen, Anette Henriksen, Andrea, Trine Lauritzen, Tina og Terese. ANDØYPOSTENS FOTOARKIV.