Sarajevo og Srebrenica 4 dager

Jugoslavias oppløsning ledet til flere voldelige konflikter på Balkan. Da vi tente OL-fakkelen på Lillehammer, lå OL-byen Sarajevo under tung beleiring og bombardement. For å lære mer om Bosniakrigen, folkemordet i Srebrenica og hvordan det i dag jobbes med forsoning og demokratistyrkende arbeid inviterer vi til en tankevekkende reise til Bosnia-Hercegovina. I Sarajevo får dere oppleve yrende folkeliv, koselig gamleby, moderne shoppingstrøk, og moskeer og kirker side om side.
Fra 3 150,-
pr. person
Kontakt oss

Vi kontakter deg

  Dette er inkludert:

  • Besøk ved minnesteder og museer nevnt i programmet
  • Reiseleder fra Hvite Busser som formidler Hvite Bussers pedagogiske opplegg og sørger for alt det praktiske underveis
  • Transport i Bosnia
  • 3 hotellovernattinger
  • Planlegging, tilrettelegging og booking av absolutt hele reisen
  • Pakkepris: fra 3 150 kr uten fly 
   • Måltid inkludert: 3 frokost, 3 middag og 1 lunsj
   • Pris per person (ungdom og voksen) fra 45 deltagere i lavsesong (nov-mars utenom ferier). Gyldig til 31.12.2024. Vi tar forbehold om kapasitet og prisendringer
   • Kontakt oss for et uforpliktende tilbud med deres antall, avreisested og tidspunkt
   • Informasjon om standard måltid, overnatting, transport, tillegg for singelrom med mer: Klikk her. Se også våre reisevilkår

  Reiseprogram

  Innhold på første og siste dag vil variere med flytider. Vi tilpasser turen for dere.
  • DAG 1: ANKOMST SARAJEVO
   Avreise med fly fra Norge til Sarajevo. Programmet denne dagen avhenger av flytidene. På vei fra flyplassen kan vi dra til en høyde over byen med et minnesmerke fra andre verdenskrig, for å få et overblikk over både byen og historien. Vi stopper også ved på stedet der "Skuddene i Sarajevo" falt, som utløste første verdenskrig.
  • DAG 2: TUNNELMUSEET OG BARNEKRIGSMUSEET
   Under store deler av den 4 år lange beleiringen av Sarajevo på 90-tallet fantes det kun én vei ut og inn av byen, nemlig gjennom en hemmelig tunnel under rullebanen på flyplassen. Vi besøker tunnelmuseet utenfor byen, der man blant annet kan føle på hvordan det var å bevege seg gjennom tunnelen. Vi besøker Barnekrigsmuseet i Sarajevo sentrum har samlet gjenstander og sitater fra barn i krigsårene, og gir sterke inntrykk. Fritid i Sarajevo på ettermiddagen.
  • DAG 3: SREBRENICA, EVT SARAJEVO
   Dagstur med buss til Srebrenica, som ligger ca 2,5 timer unna Sarajevo. Her rommet et stort fabrikkanlegg en nederlandsk FN-base under Bosniakrigen. Dette skulle være en sikker sone for sivile, men i dette området fant den grusomme Srebrenica-massakren sted 11. juli 1995. I dag er dette et læringssenter, der elevene vil møte tidsvitner og lære om Bosniakrigen. Vi besøker også den enorme gravlunden med de 8 372 gravene til ofrene fra denne dagen. Om gruppen ønsker, kan vi legge opp et program i Sarajevo isteden.
  • DAG 4: RETTSOPPGJØRET OG HJEMREISE
   Program for dagen vil avhenge av flytidene. Vi kan besøke det vakre rådhuset som viser hvilken rik kulturhovedstad Sarajevo er. Her finner vi også en svært lærerik utstilling om rettsoppgjøret etter Bosniakrigen, med blant annet interiøret fra rettssaken i Haag. Fly hjem fra Sarajevo
  Srebrenica
  Bildegalleri
  <
  >

  Variasjoner av reisen

  Reisen kan bestilles med flere eller færre overnattinger, og flere destinasjoner kan legges til. Kontakt oss for spørsmål.

  En reiseskildring fra Bosnia

  Hvite Busser var i Bosnia i juni 2023 for å lage film og planlegge klasseturer. Les vår reiseskildring.

  Reis bakover. Tenk fremover

  Vi binder historien sammen. Les mer om vårt pedagogiske opplegg