Tilvalg Krakow

Spektakulære saltgruver, folklore-aften, besøk ved Schindlers fabrikk. Her finner du et utvalg av minneverdige tilvalg for deres reise til Krakow.
Skrevet av:
Hvite Busser
Publisert: 16. mars 2021

Saltgruvene i Wieliczka

Saltgruvenes historie kan følges tilbake til middelalderen, og er i dag på UNESCOS verdensarvliste. De gir en unik opplevelse og nede i saltgruvens eviglange sjakter finnes en underjordisk by av altere, kapell, utallige skulpturer og relieffer – alt uthogd i salt. Et besøk her krever en halv dag. Saltgruvene ligger en kort kjøretur fra Krakow, og har vært et populært innslag på Hvite Bussers reiser siden begynnelsen. Kapasiteten er begrenset og saltgruvene er svært populære, så det lønner seg å bestille tidlig

Pris: Kontakt oss

Folkloreaften

Et kulturelt innslag med tradisjonell polsk sang og dans. Elevene får også prøve seg ute på dansegulvet. Dette har vært en meget populær del av Hvite Bussers klasseturer til Polen. Ofte finner dette sted på klassens hotell, eller ved et annet egnet lokale. Folkloreshowet nytes med en middag.

Pris: Kontakt oss

Schindlers fabrikk

Museum som forteller historien om okkupasjonen av Polen under andre verdenskrig. Her lærer man om hvordan okkupasjonen opplevdes for Krakows polske og jødiske innbyggere.  Et besøk her egner seg godt dagen før man skal besøke Auschwitz og Birkenau, men anbefales ikke til store grupper.  Museet ligger i Krakow sentrum, lokalisert i administrasjonsbygget til Oskar Schindlers emaljefabrikk, som er kjent fra filmen Schindlers Liste fra 1993. Kun deler av utstillingen er viet innhold fra selve filmen.

Pris: Kontakt oss

Hard Rock Café Krakow

Hvite Busser tar ikke stilling til hvorvidt rocken er død eller ikke, men Hard Rock Café lever i alle fall i beste velgående. De serverer supre hamburgere i morsomme omgivelser til ungdomsgrupper.

City Game

Rebusløp i gamlebyen i Krakow. Elevene blir delt i grupper, og får utdelt en iPad og en mystisk boks. Sammen må de finne frem på kartet, og løse oppgaver knyttet til legender som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Spillet foregår på engelsk. Kontakt oss for pris.

For tilvalg Berlin: Klikk her