Elverum og Trondheim 6 dager

Gjennom reisen og fokus på enkelthendelser under andre verdenskrig, lærer elevene om menneskeverd og demokrati. På Elverum lærer vi om krigsutbruddet og den dramatiske historien rundt "kongens nei". Vi besøker Glomdalsmuseet og lærer om tatere og andre minoriteter i Norge og kan legge inn en vandretur i flyktningers fotspor gjennom Elverums dype skoger. Trondheim var åsted for brutale hendelser under andre verdenskrig. Vi besøker Jødisk museum og vandrer i Midtbyen. Her hører vi om vanlige mennesker som ble røsket ut av sin hverdag, familieliv og skolegang - kun på grunnlag av etnisitet. Vi besøker Falstad, der motstandsfolk, jøder og andre satt fanget under nedverdigende og dehumaniserende forhold. Hva kan vi lære av disse historiene i dag?
Fra 7 490,-
pr. person
Kontakt oss

Vi kontakter deg

  Dette er inkludert:

  • Lærerike og tankevekkende omvisninger på Falstadsenteret og Jødisk museum. Byvandring i Trondheim med fokus på andre verdenskrig og Holocaust
  • Ny innsikt og kunnskap gjennom omvisning Elverum folkehøgskole og Anno Glomdalsmuseet
  • En reiseleder er med på hele turen. I tillegg til å gi gruppen Hvite Bussers pedagogiske opplegg, vil reiselederen også sørge for alt det praktiske underveis
  • Visning av filmer fra Hvite Bussers filmskatt om konsentrasjonsleire, tidsvitner og menneskerettigheter
  • Transport med turistbuss med høy komfort
  • Fem overnattinger  – to på Elverum og tre utenfor Trondheim
  • Pakkepris komplett reise: fra 7 490 kr
   • Måltid inkludert: 5 frokost, 4 lunsj og 5 middag
   • Pris per person (ungdom og voksen) inkl mva fra 45 deltagere i lavsesong (nov-mars utenom ferier) med avreisested på Øst-landet. Vi tar forbehold om kapasitet. Gyldig til 31.12.2024.
   • Kontakt oss for et uforpliktende detaljert og skreddersydd  tilbud med deres antall, avreisested og tidspunkt
   • Informasjon om standard måltid, overnatting, transport, tillegg for singelrom med mer: Klikk her. Se også våre reisevilkår

  Reiseprogram

  Slik kan dagsprogrammet på denne reisen se ut. Turen egner seg meget godt med utgangspunkt i avreisested på Østlandet, men turen kan tilpasses alle deler av landet. Vi tar forbehold om kapasitet.
  • DAG1: KONGENS NEI
   Gruppa hentes i skolegården og ønskes velkommen av Hvite Bussers reiseleder. Vi kjører mot Elverum, gjerne med stopp på Trandumskogen. På Elverum får vi omvisning av lokal historiker, med fokus på de første dagene av krigen i Norge. Vi lærer om kongens nei på Elverum Folkehøgskole og regjeringens flukt og vanskelige avgjørelser. Overnatting på Elverum.
  • DAG2: TATERUTSTILLING PÅ GLOMDALSMUSEET
   På Anno Glomdalsmuseet får elevene innblikk i taternes historie i Norge. Vi lærer om fordommer, utenforskap, statlige overgrep og samtidig stor kreativitet og vilje. Vi kan også legge inn besøk på Anno Norsk skogmuseum, der det blant annet er en utstilling som maner til dialog om ulv i Norge. På Elverum kan vi også arrangere morsomme aktiviteter for ungdom i friluft - enten på folkehøgskolen eller på Prestøya i Glomma.
  • DAG 3: REISE TIL TRONDHEIM
   Underveis i bussen forbereder reiselederen gruppen på hva de vil oppleve i Trondheim. Vi viser filmer fra Hvite Bussers filmskatt med norske tidsvitner som opplevde grove brudd på menneskerettighetene i nazistenes konsentrasjonsleire under andre verdenskrig. Dersom det blir tid, blir det litt fritid i Trondheim på kvelden.
  • DAG 4: JØDISK MUSEUM OG SNUBLESTENER
   Vi besøker jødisk museum og lærer om jødenes situasjon under Holocaust i Trondheim. Fortellingene fortsetter på en byvandring ut i gatene, der vi stopper ved snublesteiner som markerer enkeltmenneskers bosted og historie. Vi anbefaler også et besøk ved Justismuseet der historien om Henry Rinnan og Rinnanbandes brutale fremferd under krigen blir fortalt.
  • DAG 5: FALSTADSENTERET
   I løpet av andre verdenskrig satt mer enn 4200 fanger ved Falstad fangeleir. Mange ble sendt videre herfra til Auschwitz og andre leire ute i Europa. Falstad er i dag et moderne museum, som formidler krigshistorien på en involverende og tankevekkende måte til ungdomsgrupper.
  • DAG 6: HJEMREISE
   Her kan man også legge inn noe fra tilleggslisten i programmet, avhengig av reisevei
  Foto: Jødisk museum Trondheim
  Bildegalleri
  <
  >

  Kortere eller lengre tur?

  Vi tilpasser turen til deres ønsker.

  Legg til spennende opplevelser!

  Klatrepark, gå flyktningeruta mot Sverige, badeland, Rockheim, middag i Tyholttårnet...

  Hva er inkludert i prisen?

  Prisen er inkludert MVA, gjelder fra 45 deltagere, varierer med sesong, avreisested og kapasitet og er gyldig til 31.12.2021. Les mer om hva som er inkludert av måltid, overnatting, transport og annet her:

  Let etter snublestenene på bakken, og lær om folks skjebne.