Trondheim 4 dager

Trondheim var åsted for brutale hendelser under andre verdenskrig. Vi besøker Jødisk museum og vandrer i Midtbyen. Her hører vi om vanlige mennesker som ble røsket ut av sin hverdag, familieliv og skolegang - kun på grunnlag av etnisitet. Vi besøker Falstad, der motstandsfolk, jøder og andre satt fanget under nedverdigende og dehumaniserende forhold. Hva kan vi lære på en klassetur av disse historiene i dag?
Fra 4 990,-
pr. person
Kontakt oss

Vi kontakter deg

  Dette er inkludert:

  • Lærerike og tankevekkende omvisninger på Falstadsenteret, Jødisk museum og Justismuseet
  • Byvandring i Trondheim med fokus på andre verdenskrig og Holocaust
  • En reiseleder er med på hele turen. I tillegg til å gi gruppen Hvite Bussers pedagogiske opplegg, vil reiselederen også sørge for alt det praktiske underveis
  • Visning av filmer fra Hvite Bussers filmskatt om konsentrasjonsleire, tidsvitner og menneskerettigheter
  • Transport med turistbuss med høy komfort
  • Tre overnattinger på hotell. Vi kan også arrangere overnatting på Falstad
  • Pakkepris komplett reise: fra 4 990 kr
   • Måltid inkludert: 3 frokost, 2 lunsj og 3 middag
   • Prisen gjelder fra 45 deltagere (ungdom og voksne) i lavsesong inkludert mva. Vi tar forbehold om kapasitet. Gyldig til 31.12.2024.
   • Kontakt oss for et uforpliktende  tilbud med deres antall, avreisested og tidspunkt
   • Informasjon om standard måltid, overnatting, transport, tillegg for singelrom med mer: Klikk her. Se også våre reisevilkår

  Reiseprogram

  Slik kan dagsprogrammet på denne reisen se ut. Her er det tatt utgangspunkt i lang reisevei fra gruppas hjemsted, så det er ikke lagt opp til program på første og siste dag. Både på dag 2 og 3 er det lagt inn litt fritid i programmet, der dere kan legge inn andre aktiviteter. Vi tar forbehold om kapasitet.
  • DAG 1: REISE TIL TRONDHEIM
   Underveis i bussen forbereder reiselederen gruppen på hva de vil oppleve de nærmeste dagene. Vi viser filmer fra Hvite Bussers filmskatt med norske tidsvitner som opplevde grove brudd på menneskerettighetene i nazistenes konsentrasjonsleire under andre verdenskrig.
  • DAG 2: JØDISK MUSEUM OG SNUBLESTENER
   Vi besøker jødisk museum og lærer om jødenes situasjon under Holocaust i Trondheim. Fortellingene fortsetter på en byvandring ut i gatene, der vi stopper ved snublesteiner som markerer enkeltmenneskers bosted og historie. Vi anbefaler også et besøk ved Justismuseet der historien om Henry Rinnan og Rinnanbandes brutale fremferd under krigen blir fortalt.
  • DAG 3: FALSTADSENTERET
   I løpet av andre verdenskrig satt mer enn 4200 fanger ved Falstad fangeleir. Mange ble sendt videre herfra til Auschwitz og andre leire ute i Europa. Falstad er i dag et moderne museum, som formidler krigshistorien på en involverende og tankevekkende måte til ungdomsgrupper.
  • DAG 4: HJEMREISE
   Her kan man også legge inn noe fra tilleggsliten i programmet, avhengig av reisevei
  Foto: Jødisk museum Trondheim
  Bildegalleri
  <
  >

  Legge inn flere stopp på reisen?

  Vi kan hjelpe dere å utvide turen med flere stopp, i hvert fall hvis dere har lang reisevei. Lær om krigsutbruddet på Elverum, motstandskamp på Hegra festning i Stjørdal, besøk 22. julisenteret i Oslo...

  Trondheim har mye å tilby!

  Utenfor det faglige innholdet kan vi legge inn Rockheim - nasjonalt museum for populærmusikk, bading på Pirbadet, , middag i Tyholttårnet, bowling, Vitensenteret, klatrepark, Lerkendal...

  Hva er inkludert i prisen?

  Prisen er inkludert MVA, gjelder fra 45 deltagere, varierer med sesong, avreisested og kapasitet og er gyldig til 31.12.2021. Les mer om hva som er inkludert av måltid, overnatting, transport og annet her:

  Let etter snublestenene på bakken, og lær om folks skjebne.

  Hvite Busser lager ikke bare ferdigproduserte turer. Vi setter sammen reiser som passer for akkurat din skole.