10 tips til en fantastisk klassetur

Tips til turkomiteer som skal arrangere klassetur. Se oversikt over alle våre klasseturer her.

1: Orienter dere godt før dere bestiller

Hvilke turer er mulig for en gruppe med deres størrelse, budsjett, avreisested og tidspunkt? Hvilke ønsker og forventninger har gruppa? Tur i Norge eller tur utenlands? Kjapp helgetur eller mange dager? Fly eller buss? I samarbeid med skolen, eller rent foreldrestyrt tur?

På Hvite Bussers nettsider finner dere mange gode turtips i både Norge og til utlandet. Send oss en mail til post@hvitebusser.no med når, hvor, hvor mange og hvilken skole det gjelder, så sender vi dere et uforpliktende tilbud. Vi deltar også gjerne på planleggingsmøter – både fysisk og digitalt. Du kan nå oss på telefon 359 33 110 for alle spørsmål.

2: Få med flest mulig av elevene i klassen

En klassetur med felles opplevelser og inntrykk er svært inkluderende og kan skape et sterkt samhold i klassen. Sjekk gjerne med elever og foreldre hva som skal til for å få med alle. Sjekk også med kommunen om det finnes finansieringsordninger for klasseturer.

Kontakt Hvite Busser for råd om hvordan turen kan tilpasses. Vi har ordninger for bevegelseshemmede og sørger for at alle matallergier og dietter blir tatt hensyn til underveis. Vi kan også gi tips om hvordan dere kan samle inn penger og vi søker statsstøtte for alle som reiser med oss.

2: Bestill tur i god tid

Hoteller, museer, aktiviteter, ferger og fly fylles vanligvis opp raskt, i alle fall i skolens ferier.

Hvite Busser klarer stort sett alltid å finne rom til alle grupper uansett, men det er mye lettere og ofte billigere å arrangere turer litt frem i tid. Bestill gjerne tur for 10. klasse allerede mens de går i åttende. Spesielt om dere blir flere enn 50 personer og ønsker å reise til Krakow og/ eller Berlin i høstferien.

3: Gi klasseturen et variert innhold

Hver klasse og hver elev er sammensatt, og kan ha mange forskjellige interesser og behov. Sett sammen et program med alvor og moro, lytting og involvering, refleksjon og action.

Hvite Busser sørger for en variert klassetur i samarbeid med våre utallige samarbeidspartnere. Finn grunnpakken som passer deres best, så hjelper vi dere å finne tilleggsaktiviteter som passer gruppa og årstiden. For eksempel vandretur, kjøpesenter, klatrepark, badeland eller sykkeltur.

4: Planlegg hver dag riktig

En gruppereise gir langt mindre rom for spontane innfall enn en familieferie eller langhelg med vennegjengen. Oppmøtetidspunkt må overholdes med god margin. Bussjåførens strengt regulerte kjøre- og hviletider må overholdes. Aktiviteter bør gjennomføres på full mage, og noen opplevelser krever rom i programmet til ettertanke. Samtidig er det også viktig med fritid og tid til å oppleve nye steder på egenhånd.

Etter å ha arrangert tusenvis av klasseturer kan Hvite Busser kunsten å sette sammen opplevelsesrike og gjennomførbare program for ungdom.

5: Sett dere inn i betalings- og avbestillingsbetingelser

Unngå ubehagelige overraskelser og les alle betalings- og avbestillingsbetingelser nøye. Spesielt etter korona vet vi at uforutsette ting kan skje.

De som bestiller klassetur med Hvite Busser trenger kun å sette seg inn i våre betingelser. Vi tar ansvar for alle avtalene med hotell, ferger, busselskap, restauranter og så videre. 

6: Sørg for gode rutiner underveis

Å få fin flyt på reisen med store grupper krever gode rutiner. Dobbeltsjekk romfordeling og nøkler på overnattingssteder, følg opp allergier på alle spisesteder, sjekk at lokale guider kan riktig språk, ta dopause på de riktige stedene…

Voksne på klassetur med Hvite Busser kan la oss ordne alt det praktiske, så har dere bedre tid til å følge opp ungdommen og sørge for orden og trivsel i gruppa. Avtal gjerne ordensregler med gruppa. 

7: Vær forberedt på uforutsette hendelser underveis

Noen kan bli syke, ferger kan innstilles, veiarbeid kan gi store forsinkelser og hærverk kan dessverre forekomme.

Hvite Busser har erfaring med og rutiner for alle tenkelige situasjoner som kan oppstå på tur med ungdom. Overlat dette til oss! (Reiseforsikring og pass er for øvrig hver enkelt sitt ansvar.)

8: Gi klasseturen et faglig innhold

Læring utenfor klasserommet gir solide knagger å henge kunnskap på. Ingen som har vært på omvisning i en tidligere konsentrasjons- eller fangeleir glemmer andre verdenskrig, Holocaust, eller hva menneskerettigheter betyr.

På klassetur med Hvite Busser får dere et oppdatert og engasjerende pedagogisk opplegg basert på læreplanen i norsk skole. Reiselederen gir reisen en rød tråd, og sørger for forberedelser og ettertanke etter besøk ved museer og minnesteder. Vi tør å påstå at ingen av de 300 000 som har reist med Hvite Busser har glemt turen.

9: Forbered elevene på det faglige innholdet

Elever med god kjennskap til andre verdenskrig og Holocaust vil få større utbytte av et besøk i for eksempel Auschwitz.

Reiselederne på Hvite Busser klasseturer forbereder gruppene før besøk ved leire og minnesteder, og elevene blir kjent med historiene til Hvite Bussers tidligere tidsvitner. Vi stiller også gjerne på skolebesøk før turen for å forberede elevene. Vi kan komme både i skoletiden og på kveldstid – digitalt eller fysisk. Dette gjelder både turer i skole- og foreldreregi.  

10: Bestill klassetur med Hvite Busser!

Reis bakover – tenk fremover!

 

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!